Povestea noastră

De-a lungul celor 11 ani de activitate, am adunat în jurul nostru o comunitate de profesori pasionați de ceea ce fac.

Metoda noastră de predare are la bază emoția. Credem cu tărie că, într-un cadru relaxat, cald şi prietenos, în care nu există presiune sau comparație și în care poți greși ori de câte ori ai nevoie, poți învăța cu drag.
“Întrebați fiind de ce ne-a plăcut o anumită materie în școală și alta nu, am răspunde fără să clipim că profesorul a făcut diferența. Ce are în plus acel profesor care ne face să învățăm fără să simțim că depunem efort și la ora căruia timpul trece pe nerăsuflate? Aceasta a fost preocuparea mea dintotdeauna.

Am început să caut răspunsul analizându-l pe tata, la orele căruia nu am asistat niciodată, dar pe care îl vedeam iubit și apreciat de toți oamenii cu care interacționa. Mi-l imaginam la ore calm, răbdător, bun, implicat în tot ceea ce predă și extrem de organizat. Îl vedeam mereu preocupat de elevii lui și de cum poate să își îmbunătățească orele.

În timp, am realizat că bunătatea, empatia, optimismul, atenția orientată către cursanți și căldura cu care predai cântăresc mult mai mult decât toate diplomele din lume.

Ibsen este o comunitate de profesori construită pe baza acestor calități. Sunt profesori care nu se mulțumesc cu „merge și așa” și care își iau satisfacția din succesul cursanților lor.

Ina Purcaru

FONDATOR IBSEN
Contruim obiceiuri

Învățarea unei limbi noi necesită
timp, răbdare și consecvență

Ca orice obicei nou pe care vrem să îl dobândim, învățarea unei limbi noi necesită timp, răbdare, consecvență și acceptarea faptului că nu ne vom descurca la fel de bine în fiecare zi. De cele mai multe ori, singurul lucru care stă în calea atingerii scopului pe care ni-l propunem este o emoție negativă: frica de eșec, de ridicol, neîncrederea că încă mai putem învăța un lucru nou de la zero.

De la cine vei învăța

E nevoie doar să ne scrii

Suntem aici să te ajutăm

Nevoia de a vorbi o nouă limbă nu vine doar din dorința de a dobândi niște cunoștințe, ci din nevoia unei îmbunătățiri personale. Fiecare cursant care învață cu noi are o anumită viziune despre sine, despre ce va putea realiza, cunoscând o limbă străină. Datoria noastră este să ne folosim de toate resursele, pentru a ajuta fiecare cursant Ibsen să îşi îndeplinească visul.